EL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ PER A LA MILLORA DEL SERVEI DE RECOLLIDA I NETEJA RECOLLIRÀ PROPOSTES FINS L’1 DE FEBRER

Un total de 300 persones han respost el qüestionari ‘online’, a més de fer aportacions al mapa participatiu i fer suggeriments, a través del web participasitgesnet.com

El procés de participació per a la configuració del futur sistema de recollida i neteja de la vila continua obert, després que han finalitzat els tallers i rutes veïnals. Les persones interessades en fer aportacions per a la millora del servei, així com marcar els punts forts i febles del sistema en el mapa web i respondre al qüestionari, tenen fins l’1 de febrer per fer-ho.

De moment, més de 300 persones ja han respost al  qüestionari ‘online’ que ofereix el web participasitgesnet.com. A més, el mapa participatiu i els suggeriments de millora han obtingut desenes d’aportacions.

El passat dia 18 de gener es va realitzar l’últim taller de participació d’un procés que es va iniciar a finals de novembre i que al llarg de dos mesos ha recollit les opinions sobre el servei actual i les propostes per a la seva millora.

Els tallers de participació i rutes veïnals han tingut una assistència de 62 i 11 participants, respectivament, entre ciutadania, comerciants, restauradors i hotelers. També es van realitzar tallers per a joves al institut Joan Ramon Benaprès i al institut Vinyet. El projecte va començar amb la realització d’entrevistes informatives per a presentar el procés participatiu a les entitats i associacions del municipi, en les que hi van participar una quinzena de persones.

Un cop finalitzi la recollida de propostes ciutadanes el proper 1 de febrer, el procés entrarà en fase d’elaboració del plec de condicions tècniques que regirà el nou contracte dels serveis de neteja viària, recollida de residus i deixalleria de Sitges. Les conclusions i propostes sorgides dels diferents tallers participatius i rutes veïnals, ja es poden consultar al web participasitgesnet.com, a l’apartat de documentació.