PRESENTACIÓ DEL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA QUE AJUDARÀ A CONFIGURAR UN NOU SERVEI DE NETEJA VIÀRIA, RECOLLIDA DE RESIDUS I DEIXALLERIA

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns; la regidora de Serveis Urbans, Carme Almirall; i el regidor de Govern Obert, Josep Moliné, han presentat aquest dimarts un procés de participació ciutadana que girarà entorn la gestió de residus a Sitges. L’objectiu és que la ciutadania opini sobre el servei de neteja viària actual, la recollida de residus i la deixalleria, i aporti propostes per a la millora del servei. Les primeres accions del procés de participació ciutadana donaran el tret de sortida a finals d’aquest mes.

L’any vinent finalitzarà el contracte entre l’Ajuntament de Sitges i CESPA, l’empresa concessionària que actualment presta el servei de neteja viària, recollida de residus i deixalleria a Sitges.

Per iniciar una nova concessió del servei de neteja, l’Ajuntament vol primer tenir l’opinió ciutadana sobre les necessitats de la vila. La informació recollida servirà per al nou procediment de contractació que ha d’incloure els requisits tècnics i administratius que hauran de regir el contracte de la nova empresa adjudicatària.

El procés de participació ciutadana posarà a l’abast del veïns i veïnes diferents eines per a poder donar l’opinió. L’element central que recollirà tota la informació relativa al procés serà aquest web www.participasitgesnet.com.

Al web es trobarà el calendari de les activitats que es realitzaran, les notícies del procés i un qüestionari on-line per facilitar la participació ciutadana i que des de casa es pugui participar en el procés.

Es preveuen la realització de 8 visites informatives, 8 tallers participatius i 8 rutes veïnals obertes a tota la ciutadania.

L’objectiu de les visites informatives és presentar el projecte de participació davant de grups reduïts representants de diferents sectors de Sitges. Els tallers fomentaran una participació activa de la ciutadania qui podrà fer les seves aportacions en els àmbits de neteja viària, recollida de residus i deixalleria. Les rutes veïnals serviran per detectar al territori els punts forts i febles del servei de neteja detectats per la ciutadania. Per participar, tant en els tallers com en les rutes, caldrà inscriure’s a través d’aquesta pàgina web.